Magvetés: Akár kereskedelemben kapható, akár saját magot vetünk – a legaprólékosabb tisztaság szükséges.

Kedvező, ha a magvetést áprilisban kezdjük, ill. ha a hőmérséklet nappal már kb. 25 fok. Ezért mindenképp célszerű üvegvitrinben, vagy fólia alá vetni. Így a magoncok gyorsabban növekednek.

Edényként lapos vetőtálat használjunk. A vetőközeg 1/3 rész tiszta homok, 1/3 rész rostált virágföld és 1/3 rész enyhén darált tőzegből álljon. Kávéőrlő gép alkalmas erre a célra. A kilyukasztott aljú tálcába helyezett talajt a fertőtlenítés érdekében szívassuk meg rózsaszínre festett hipermangános vízzel. Ezután sózzuk rá a magokat és enyhén nyomkodjuk bele a talajba. Nem takarjuk földdel, mert a kaktuszok fényben csíráznak.

A csírázó magok nem száradhatnak ki, ennek érdekében tegyünk rájuk üveglapot. A rothadás megelőzése érdekében szellőztessünk úgy, hogy az üveglap alá egy kis fadarabot helyezünk. Mikor a növénykék már töviseket fejlesztenek, elérkezett az idő az üveglap eltávolítására.

Tűzdelés: Mikor a kis kaktuszok már nyomják egymást, tűzdelni kell őket, kb. júliusban. Ezt gondosan végezzük, hogy az apró gyökerek ne sérüljenek. A talaj tápanyagban némileg gazdagabb lehet, mint a vetőföld. Egymástól való távolság kb. 1 cm. Télen 10-12 fokon tartva, havonta egyszer nedvesítjük őket.

Szaporítás dugványokkal: Éles tiszta késsel a kaktusz legkeskenyebb részén levágjuk a szaporítani kívánt részt, vagy a sarjat leválasszuk. Vastagabb dugványt kissé kúposra kihegyezzük, úgy hogy az edény nyalábok ne sérüljenek. Száradás után a vágásfelület egyenes síkot alkot. A vágásfelület nagyságától függően kb. 1-3 hétig szárítsuk a dugványt, majd földbe helyezve a gyökeresedésig nem locsoljuk. Gyökeresedés ill. növekedés után locsoljuk először.